SEMINARIER

helene-berg

1 Hur blir Västervik en exportmogen destination – och attraherar fler utländska gäster?

Vad är en exportmogen destination? Vad förväntar sig utländska gäster av ett besök i Västervik? En exportmogen destination behöver många företag som drar åt samma håll. Hur kan vi tillsammans hjälpas åt i den hårda konkurrensen om våra gemensamma gäster? Helene Berg är Regionchef Europa, Visit Sweden och har jobbat många år med Visit Swedens olika prioriterade utländska marknader.

damon-razazi

2 Kan sociala medier öka din försäljning?

Använd sökningar på webben som en kanal för att driva relevant trafik till din verksamhet. Vilka sociala medier passar din verksamhet? Hur bör du tänka kring annonsering och innehåll? Och hur mäter du framgång och ROI?
Med fokus på tjänstebolag som verkar lokalt går Damon genom tips och trix för hur du driver din affär framgångsrikt digitalt. Damin Razazi är kommersiell projektledare på TV4-gruppen och har arbetat som Head of Digital Strategy på Mindshare.

lokalproducerat-och-lonsamt

3 Lokalproducerat och lönsamt

Det har snackats Lokalproducerat ett tag nu. Funkar det och hur lokalpatriotiska är vi kunder? Hur mycket kan butikerna påverka? Blir det lönsamt i alla led? Tre lokala företagare diskuterar trender, problem och möjligheter.

Medverkande
Katharina Arvidsson, ICA Maxi,
Henrik Arkåsen, Guldkant Restaurang/Deli/Hotell
Håkan Jonsson, Glada Utegrisar

framtidens-industri

4 Framtidens industri

Vår tillverkande industri – välfärdens motor

Robert Tenselius är ekonom på Teknikföretagen och sätter fingret på hur viktiga de tillverkande företagen är för det regionala och nationella välståndet. Kan industrin vara en motor för ekonomisk tillväxt även framöver? Kameratekniken som styr framtidens bilar.

Andreas Eidehall är Teknisk Doktor och teknisk specialist på Autoliv, världsledande utvecklare och tillverkare av säkerhetsteknik till fordonsindustrin. Bilbranschen står inför ett teknikskifte med nya lösningar bl.a. självkörande bilar.

lonsamt-skogsforetagande

5 Lönsamt skogsföretagande

Skogen är en av Sveriges viktigaste tillgångar. Fokus ligger på ett hållbart skogsbruk. Vad händer om skogsföretaget inte är lönsamt? Gäller hela kedjan, från skogen till exportindustrin.

Medverkande
Magnus Berg, medlemschef på Södra
Johanna From, regionchef på Skogsstyrelsen
Daniel Stridsman, distriktschef på Holmen